ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Blog

Kaleas Ioannis 29 Apr 0 1561
    Cubic Zirconia (CZ) ονομάζεται ένα ορυκτό που δεν έχει σχέση χημικά με το φυσικό ορυκτό  ζιρκόν. Το CZ έχει χημικό τύπο ZrO2 και είναι πολύ σπάνιο στη φύση. Κατασκευάστηκε όμως το 1976 συνθετικό CZ το οποίο από την αρχή που παρήχθη, χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα στην κοσμηματοποιία και χρησιμοποιείτα..
Kaleas Ioannis 29 Apr 0 1404
    Στην καθημερινή γλώσσα συνήθως λέγεται ασήμι. Η λέξη ασήμι προέρχεται από την έκφραση «άσημος άργυρος», που σημαίνει άργυρος χωρίς σήμανση. Ως προς την ετυμολογία της λέξης άργυρος, αυτή προέρχεται από την λέξη "αργός" της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Το επίθετο  "αργός" είχε την σημασία "λαμπερός..
Kaleas Ioannis 29 Apr 0 893
    Οι μοναδικές ιδιότητες του χρυσού, και η σπανιότητα του είναι η αιτία που οι άνθρωποι τον λάτρεψαν, από τους πανάρχαιους πολιτισμούς μέχρι σήμερα. Ο χρυσός δεν οξειδώνεται (σκουριάζει), και δεν φθείρεται. Είναι όλκιμος (τραβιέται σε σύρμα) τόσο λεπτό, όσο η τρίχα από τα μαλλιά. Είναι ελατός (γίν..
Kaleas Ioannis 30 Nov 0 1143
Το κορούνδιο (Al2O3), είναι ένα ορυκτό που εμφανίζεται σε πολλά χρώματα. Το κορούνδιο που έχει κόκκινο χρώμα λέγεται ρουμπίνι. Όλες οι άλλες αποχρώσεις της πολύτιμης ποιότητας του κορούνδιου, ονομάζονται ζαφείρι. Έτσι έχουμε διάφανο ζαφείρι, το μπλε ζαφείρι που δημιουργείται από προσμίξεις σιδήρου κ..
Εμφάνιση 1 έως 4 από 4 (1 Σελ.)