ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Blog

Kaleas Ioannis 29 Apr 0 2924
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑΕισαγωγήΔιαφορά ορυκτού και συνθετικού ζιρκόνΛάμψη του ΖιρκόνΙστορίαΚοσμήματαΕισαγωγήΤο ζιρκόν είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους ημιπολύτιμους λίθους στον κόσμο.Συγχέεται τακτικά και λανθασμένα με το συνθετικό ζιρκόν (Cubic Zirconia) και είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος για τον οποίο πο..
Kaleas Ioannis 29 Apr 0 2485
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑΕισαγωγήΙστορίαΑξίαΚοσμήματαΕισαγωγήΣτην καθημερινή γλώσσα συνήθως λέγεται ασήμι.Η λέξη ασήμι προέρχεται από την έκφραση "άσημος άργυρος". Ως προς την ετυμολογία της λέξης άργυρος, αυτή προέρχεται από την λέξη "αργός" της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Το επίθετο "αργός" είχε την σημασία "λαμ..
Kaleas Ioannis 29 Apr 0 635
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑΕισαγωγήΙστορίαΑξίαΚοσμήματαΕισαγωγήΤο ρουμπίνι θεωρείται ένας από τους τέσσερις πολύτιμους λίθους, μαζί με το διαμάντι, το σμαράγδι, και το ζαφείρι και είναι ο τυχερός πολύτιμος λίθος για όσους έχουν γεννέθλια τον Ιούλιο.Είναι μέλος της οικογένειας του κορουνδίου, και ένας από τους πιο δ..
Kaleas Ioannis 29 Apr 0 1845
Οι μοναδικές ιδιότητες του χρυσού, και η σπανιότητα του είναι η αιτία που οι άνθρωποι τον λάτρεψαν, από τους πανάρχαιους πολιτισμούς μέχρι σήμερα. Ο χρυσός δεν οξειδώνεται (σκουριάζει), και δεν φθείρεται. Είναι όλκιμος (τραβιέται σε σύρμα) τόσο λεπτό, όσο η τρίχα από τα μαλλιά. Είναι ελατός (γίνεται..
Kaleas Ioannis 29 Apr 0 591
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑΕισαγωγήΙστορίαΑξίαΚοσμήματαΕισαγωγήΤο σμαράγδι θεωρείται ένας από τους τέσσερις πολύτιμους λίθους, μαζί με το διαμάντι, το ζαφείρι, και το ρουμπίνι και είναι ο τυχερός πολύτιμος λίθος για όσους έχουν γενέθλια τον Μάιο.Είναι επίσης ο πολύτιμος λίθος για την εικοστή και τριακοστή πέμπτη επ..
Kaleas Ioannis 29 Apr 0 661
Το πιο σκληρό υλικό στη φύση, και συγχρόνως το πιο ακριβό και το πιο δημοφιλές. Το όνομα διαμάντι-diamond προέρχεται από την Ελληνική λέξη αδάμας δηλαδή αδάμαστος, γιατί λόγω της σκληρότητάς του δεν μπορούσε να υποστεί καμία κατεργασία. Η σύσταση του διαμαντιού είναι από καθαρό άνθρακα, όπως π.χ. κα..
Kaleas Ioannis 22 Apr 0 474
Ένα ακόμη ορυκτό που η ονομασία του έχει Ελληνική προέλευση. Το παράξενο αυτό όνομα οφείλεται στο ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι όποιος φορά κόσμημα με αμέθυστο, ή πίνει το κρασί του σε κούπα από αμέθυστο, απαλύνονται οι συνέπειες από την μέθη. Την δοξασία αυτή βέβαια ήδη ο Πλούταρχος την χλευά..
Kaleas Ioannis 30 Nov 0 2086
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑΕισαγωγήΙστορίαΑξίαΚοσμήματαΕισαγωγήΤο ζαφείρι θεωρείται ένας από τους τέσσερις πολύτιμους λίθους, μαζί με το διαμάντι, το σμαράγδι, και το ρουμπίνι και είναι ο τυχερός πολύτιμος λίθος για όσους έχουν γενέθλια τον Σεπτέμβριο.Είναι μέλος της οικογένειας του κορουνδίου και αποτελεί το δεύτε..
Εμφάνιση 1 έως 8 από 8 (1 Σελ.)